MEET EUROPE AND LEARN LANGUAGES ! EUROPEAN DAY OF LANGUAGES

Proiectul MEET EUROPE AND LEARN LANGUAGES ! EUROPEAN DAY OF LANGUAGES își propune schimbul de experiență între școli din diferite țări europene. Fiecare școală participantă va prezenta informații generale despre țările și limbile vorbite. Copiii vor descoperi diferențele și asemănările dintre cuvintele limbilor partenerilor. În cadrul acestui proiect elevii vor învăța salutul în mai multe limbi europene, vor cânta cântece, vor juca jocuri online, vor face afișe, vor folosi aplicații pentru a realiza produsele proiectului. De asemenea, dezvoltarea abilităților de limbă engleză și a abilităților de utilizare a diferitelor aplicații online, sunt numai câteva dintre provocările oferite de participarea în acest proiect.

          Cele 22 de țări participante și mult mai multe școli, aduc o experiență bogată în ceea ce privește oportunitatea de colaborare și fructificare a experiențelor de învățare, ceea ce pentru elevi nu poate fi decât un beneficiu în dezvoltarea lor personală.

          Elevii clasei a III-a, de la Liceul „Mihail Sadoveanu” Borca, îndrumați de prof. înv. primar Ciubotă Nicoleta, s-au bucurat de acest mijloc de a-și îmbogăți cunoștințele, de a cunoaște diversitatea culturală a Europei, diversitatea lingvistică, întrucât știm cu toții faptul că limbile pot fi ancore de legătură între popoare și culturi, promovând sentimentul apartenenței la identitatea europeană prin respectarea identității fiecăruia dintre noi.